Koala Creek® zelf inschuivende zwarte V2 telescoop ladder

Koala Creek® zelf inschuivende zwarte V2 telescoop ladder

Heb je al een daktent dan herken je het wel: vroeger, sommige daktent merken monteren ze echter nog steeds, had je die goedkope en vaak te korte 2-delige ladders waar je gaatjes in moest boren om de lengte goed af te stellen op de hoogte van jouw daktent op jouw auto. Je kocht een andere, iets hogere auto, en de ladder was te kort. Zelfs helemaal uitgetrokken was de ladder te kort. Oplossing, extra geld uitgeven voor een verlengstuk wat je ook weer ergens apart moest meenemen.

Vervolgens kwamen er gelukkig de telescopisch ladders met 2 knopjes per trede, meestal uit te trekken tot 230 cm. Dus dat paste vaak wel. Nadeel, je moest per trede 2 knopjes indrukken om hem op de juiste hoogte in te stellen. Geen probleem bij het opstellen van de ladder, maar bij het ineenschuiven moest je wel, klimmend bovenop de daktent, steeds 2 knopjes indrukken om de ladder in te schuiven. Al beter als die goedkope 2-delige ladder, maar nog niet ideaal.

Toen kwam de handige en veilige zelfinschuivende ladder van 230 cm uitgeschoven lengte welke Koala Creek® sinds jaar en dag monteert op alle daktenten. Perfect (zou je zeggen) want je hoeft bij het inschuiven slechts onder aan de ladder 1 keer 2 knopjes in te drukken en het inschuiven gaat vanzelf. Het op de juiste hoogte instellen gaat gemakkelijk door de ladder van bovenaf uit te laten glijden tot de juiste hoogte bij een juiste hoek verkregen is.

Koala Creek® vond dit echter nog niet 100% goed genoeg! Erop lopen met slippers of blote voeten ging nog niet helemaal lekker omdat je voet altijd onder een hoek ten opzicht van de ladder staat, en dat kan pijn doen. En ook de zilverkleur beviel ons niet. En nu hebben we de oplossing! Bij de V2 modellen softcovers en bij de hardcovermodellen (2024) is deze ladder vervangen door een nog verder doorontwikkeld model!

Koala Creek ladder V2 zwart met schuine treden 1

We noemen het de zwarte V2 telescoop ladder

– Zwart geanodiseerd in plaats van zilverkleurig.
– Uniek: de treden staan onder een hoek ten opzichte van de zijbuizen waardoor je zelfs blootsvoets of met dunne slippers gemakkelijk en zonder pijn op en af loopt!
– De ladder heeft uitgeschoven een lengte van 230 cm. bij softcovers en de Roadtrip 130 hardcover daktenten.
– Bij de hardcover Outback 140 daktenten is de uitgeschoven lengte 260 cm. Deze past dus ook op hogere 4×4 of busjes!
– Deze ladders zijn ook los leverbaar!
Nog meer redenen dus om eens aan te gaan bij een Koala Creek® dealer en daar te gaan testen!